Economia 19/06/2019

La CEOE demana que el govern espanyol es formi abans de l'octubre per no penalitzar l'economia

CCOO s'inclina per un executiu de coalició entre el PSOE i Unides Podem

Laia Forès
1 min
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, aquest dimecres a Santander.

SantanderEl president de la patronal espanyola d'empresaris CEOE, Antonio Garamandi, ha demanat al PSOE que no allargui durant mesos les negociacions per formar el nou executiu. Garamendi ha advertit aquest dimecres que si no hi ha govern espanyol abans de l'octubre l'economia se'n podria ressentir. Garamendi, però, ha donat per fet que no es formarà fins després de l'estiu. "Tal com van els pactes, és possible que no hi hagi acord ni en una primera ni en una segona votació [d'investidura]", ha destacat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Garamandi ha defensat un acord de govern entre el PSOE i Ciutadans perquè "és el que han votat els ciutadans", però tampoc ha descartat un govern en solitari del PSOE. "Acceptarem el que hagi de ser i treballarem amb el govern que toqui", ha afirmat durant un seminari econòmic a Santander.

El president de la CEOE també ha assegurat que el trasllat de seu social d'empreses catalanes que van deixar Catalunya després de l'1-O "és un drama" i que donarà suport al seu retorn quan es donin les condicions. "Som els primers que animarem les empreses a tornar a Catalunya quan hi hagi estabilitat", ha subratllat.

Per la seva banda, el secretari general de Comissions Obreres, Unai Sordo, ha tornat a defensar un executiu "sòlid" entre el PSOE i Unides Podem. "Seria desitjable", ha assegurat, perquè donaria una majoria estable per governar. Sordo també ha demanat la derogació de la reforma laboral –que l'anterior govern socialista no va materialitzar– però també demana un marc de negociació més ampli per repensar les relacions laborals.

stats