Economia 29/12/2010

Chaves diu que no encarir la llum un 9,8% empitjoraria la crisi

Ha dit que no portar a la pràctica mesures impopulars "portaria el país a un desastre econòmic" tot i que abaratint el preu de la llum "hauríem estat els guapos i hauria estat fàcil"

1 min

MadridEl vicepresident tercer del govern espanyol i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha afirmat avui que no encarir la llum un 9,8% contribuiria a "empitjorar la situació de crisi". En una entrevista a la Ser ha defensat com una necessitat l'encariment de la factura de la llum perquè l'Estat és "dependent des d'un punt de vista energètic" i ha de fer front a una "hipoteca" que, segons les seves paraules, el PP va deixar als ciutadans quan va decidir abaratir-ne el preu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Chaves ha defensat que el govern espanyol ha de poder aplicar les mesures que consideri necessàries en el moment que consideri "oportú" per tal d'accelerar la sortida de l'Estat de la crisi, encara que preferiria "altres mesures que agraden més a la gent però que portarien el país a un desastre econòmic". Ha defensat mesures impopulars tot i reconèixer que abaixant el preu de la llum "hauríem estat els guapos i hauria estat fàcil".

S'ha mostrat convençut que l'aposta "decidida" del govern espanyol per les energies renovables, que és una de les causes de l'encariment del preu de la llum, permetrà reduir el problema a mig o llarg termini, perquè quan suposin "entre el 20 i el 30% del consum elèctric", i per tant hi hagi menys dependència energètica, es podran prendre altres decisions.

stats