ECONOMIA
Economia 05/07/2011

La nova directora de l'FMI cobrarà un 11% més que Strauss-Kahn

Christine Lagarde s'ha incorporat avui al càrrec. El contracte li exigeix complir amb "els més alts" estàndards de conducta i ètica

Efe
1 min
Christine Lagarde

WashingtonL'FMI exigirà a la seva nova directora gerent, Christine Lagarde, "els més alts" estàndards de conducta i ètica, i li pagarà 467.940 dòlars a l'any, un 11% més que al seu predecessor, Dominique Strauss-Kahn.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha difós els termes del contracte que ha subscrit amb l'exministra francesa de Finances, que aquest dimarts ha assumir el càrrec com a nova titular de l'organisme multilateral.

Lagarde ha arribat a la seva nova feina al matí, enmig d'un núvol de fotògrafs i càmeres que l'esperaven a la porta de l'edifici de l'FMI, a Washington.

Després d'entrar a la seu, Lagarde ha saludat formalment qui ha estat el director en funcions de l'entitat fins avui, el nord-americà John Lipsky, i també al degà del consell executiu, l'egipci Shakour Shaalan.

En el contracte difós avui per l'FMI s'especifica que la successora de Strauss-Kahn –que va dimitir després de ser acusat d'agressió sexual per una treballadora d'un hotel– haurà de seguir "els més alts estàndards de conducta ètica", amb "integritat, imparcialitat i discreció ", i ha d'evitar qualsevol" aparença de conducta inapropiada ".

Cap d'aquestes precisions figuraven en el contracte que va signar Dominique Strauss-Kahn, a qui se li exigia com a única condició "seguir els estàndards de conducta aplicables al personal de l'FMI".

A Lagarde també haurà de participar "de tant en tant en els programes d'entrenament ètic", que són obligatoris per al personal.

Strauss-Kahn va signar el contracte amb un salari anual de 420.930 dòlars, al qual se sumava un complement de 75.350 dòlars. Ara, cinc anys després, aquesta quantia ha augmentat a 467.940 dòlars i l'assignació addicional a 83.760 dòlars.

stats