Economia 08/05/2012

Els líders europeus es reuniran el 23 de maig per abordar l'agenda de creixement econòmic

Els caps d'estat i de govern de la Unió Europea confirmen una "trobada informal" per consensuar l'esperada estratègia per orientar la recuperació econòmica

Ara
1 min

Brussel·lesLa trobada per fixar una agenda de creixement econòmic per a Europa serà el proper 23 de maig, segons ha anunciat aquest dimarts el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La cita serà "una cimera informal" en forma de sopar on els caps d'estat i de govern de la UE discutiran l'estratègia i calendari de mesures a desplegar per orientar la recuperació de l'economia i la creació d'ocupació als estats membres.

Serà la primera trobada per al nou president francès, François Hollande, que durant la campanya ha defensat que Europa deixi de centrar-se purament en l'austeritat i emprengui mesures que afavoreixin el creixement.

L'agenda del creixement es tractarà per primer cop en aquest sopar i serà el tema central de la propera cimera formal de líders europeus el 28 i 29 de juny.

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha refermat que Europa "ha d'augmentar la inversió" durant una intervenció simulatània a l'anunci de Van Rompuy.

stats