Els líders europeus es reuniran el 23 de maig per abordar l'agenda de creixement econòmic

Els caps d'estat i de govern de la Unió Europea confirmen una "trobada informal" per consensuar l'esperada estratègia per orientar la recuperació econòmica

La trobada per fixar una agenda de creixement econòmic per a Europa serà el proper 23 de maig, segons ha anunciat aquest dimarts el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy.

La cita serà "una cimera informal" en forma de sopar on els caps d'estat i de govern de la UE discutiran l'estratègia i calendari de mesures a desplegar per orientar la recuperació de l'economia i la creació d'ocupació als estats membres.

Serà la primera trobada per al nou president francès, François Hollande, que durant la campanya ha defensat que Europa deixi de centrar-se purament en l'austeritat i emprengui mesures que afavoreixin el creixement.

L'agenda del creixement es tractarà per primer cop en aquest sopar i serà el tema central de la propera cimera formal de líders europeus el 28 i 29 de juny.

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha refermat que Europa "ha d'augmentar la inversió" durant una intervenció simulatània a l'anunci de Van Rompuy.