Economia 20/12/2011

Nova cimera de líders europeus al gener per pactar estratègies d'ocupació

La Comissió Europea ha xifrat en 2.000 milions d'euros el cost setmanal que suposa l'atur juvenil, una xifra equivalent a l'1% del PIB dels Vint-i-set

Efe
1 min

Brussel·lesEl president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, ha convocat una nova cimera europea per al 30 de gener centrada a adoptar "mesures contundents" en matèria d'ocupació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mercat laboral serà l'eix principal de la trobada, ja que la creació d'ocupació serà el "gran desafiament" del 2012, segons ha dit Van Rompuy, sobretot davant la perspectiva d'un creixement nul, o fins i tot de recessió, que amenaça Europa.

Serà la primera cimera a què Mariano Rajoy anirà com a nou president del govern espanyol. Amb un atur del 20%, Espanya lidera el rànquing de desocupació a Europa.

La Comissió Europea (CE) calcula que només l'atur juvenil a Europa suposa un cost de 2.000 milions d'euros setmanals, una xifra equivalent a l'1% del PIB dels Vint-i-set.

El comissari europeu d'Ocupació i Assumptes Socials, Laszlo Andor, ha qualificat de "dramàtica" la situació dels joves, especialment a Espanya, on la taxa de desocupació és del 49%.

La recepta per combatre-la passa per fomentar la mobilitat dels joves treballadors a la UE i incentivar les pràctiques que combinin pràctiques en empresa i formació, segons recull la iniciativa d'oportunitats per a la joventut presentada per Andor.

La cimera del gener també servirà per refermar els compromisos d'estabilitat pressupostària adquirits a la trobada de fa un parell de setmanes dels 17 països de l'eurozona i nou estats més. L'objectiu és signar aquest pacte fiscal europeu al març perquè pugui ser ratificat després.

stats