Economia 26/04/2014

El Círculo de Empresarios es disculpa per dir que els 'ni-ni' "no valen per a res"

Àlvarez (UGT) diu que les declaracions de la presidenta de l'organització empresarial demostren "que la caspa li arriba fins als peus"

Europa Press
2 min

MadridLa presidenta del Círculo de Empresarios, Mònica de Oriol, ha demanat disculpes per les seves polèmiques declaracions sobre els joves sense formació en què assegurava que no "valen per a res", i ha reconegut que va utilitzar una expressió "molt poc afortunada".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Em vaig equivocar en la manera en què em vaig expressar. Ho sento i demano disculpes. En parlar dels joves sense formació, vaig utilitzar una expressió molt poc afortunada, que ha donat lloc a interpretacions totalment contràries al que jo mateixa penso", ha explicat De Oriol en un comunicat.

La presidenta del Círculo de Empresarios ha reivindicat que "totes les persones tenen dignitat i vàlua", amb independència de la seva formació professional. De Oriol ha lamentat la situació generada i ha reiterat les seves disculpes "a tots els qui hagi molestat".

Aquestes disculpes de De Oriol arriben després que dijous passat no considerés encertat que la normativa obligui a pagar als joves que ni estudien ni treballen ('ni-ni'), "encara que no valguin per a res", un salari mínim "que no produeixen". "Tots anem a comprar quan el que se'ns ofereix és a preu raonable", va assegurar.

La presidenta del Círculo de Empresarios proposava per accelerar la creació d'ocupació sous inferiors al salari mínim interprofessional (SMI) per als treballadors menys qualificats, així com reduir la bretxa del cost de l'acomiadament entre els treballs temporals i els indefinits "bunqueritzats" fins a l'entorn dels 18 dies per any, en línia amb altres països de la UE.

"La caspa li arriba fins als peus"

El secretari general del sindicat UGT, Josep Maria Àlvarez, li va respondre divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio que les seves declaracions "demostren fins a quin punt la caspa li arriba fins als peus". "Segurament la que no val per a res és ella", va afegir Àlvarez, abans de considerar que "aquest llenguatge demostra fins a quin punt està allunyada de la realitat i el Círculo de Empresarios serveix per a ben poc".

"Si anem en la direcció que volen, cada dia haurem d'abaixar més els salaris i ens anirem empobrint. I això és el que ens allunyarà més del centre i el nord d'Europa", va reblar, en una entrevista a 'El Matí' de Catalunya Ràdio.

stats