REFORMA FINANCERA
Economia 12/02/2011

CiU no recolzarà la llei de caixes si les exigències a aquestes entitats són més altes que les dels bancs

El gover espanyol demana un capital bàsic del 10% a les caixes i del 8% als bancs

Efe
2 min

BarcelonaCiU defensarà fins al final que les caixes no perdin la seva catalanitat i no recolzarà la modificació de la Llei de Caixes si les condicions exigides a aquestes entitats de tenir un nivell mínim de capital bàsic, de màxima qualitat, se situa en el 10% i és superior al 8% que es demana als bancs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha advertit avui el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, després del consell nacional de la formació socialcristiana, en què s'ha avalat la "fermesa" amb la qual el president català, Artur Mas, ha respost negativament als suggeriments del Govern que la Generalitat incrementés els impostos.

Després d'elogiar la fermesa de Mas, Pelegrí s'ha referit al procés de reforma en què estan immerses les caixes d'estalvis i ha apuntat que per a CiU hi ha tres objectius bàsics, que són intentar salvar les caixes, que no hagin de renunciar a la seva funció i sobretot que no perdin la seva catalanitat.

"Les caixes són una cosa molt nostra", ha afirmat Pelegrí, que ha reconegut que la seva pretensió seria que les caixes catalanes tinguessin una "forta presència" a la resta d'Espanya.

En qualsevol cas, ha advertit que CiU no votarà a favor de la reforma de la llei de caixes si es manté la major aportació d'aquestes entitats com a nivell mínim de capital bàsic de màxima qualitat, que se situa en el del 10%, davant del 8% dels bancs.

"Totes les entitats han d'estar en les mateixes condicions", ha afirmat Pelegrí, que també ha avisat que CiU no comparteix que es pugui modificar la llei de caixes perquè fa poc temps que ja es va fer la reforma actualment en vigor.

"Ara no es pot permetre un canvi perquè les caixes puguin ser absorbides per part del FROB i que després el FROB pugui fer una operació que comporti que alguns bancs es puguin quedar les caixes", ha conclòs.

stats