Economia 26/07/2019

La CNMC investiga les grans constructores espanyoles per repartir-se obres de conservació de carreteres

Entre les empreses hi ha ACS, Acciona, FCC, Ferrovial, OHL i Sacyr

Ara
1 min
La CNMC investiga les grans constructores espanyoles per repartir-se obres de conservació de carreteres

BarcelonaLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert un expedient sancionador a tretze empreses, sis de les quals són grans constructores cotitzades (ACS, Acciona, FCC, Ferrovial, OHL i Sacyr), per formar presumptament un càrtel que es repartia obres de conservació de carreteres del ministeri de Foment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les filials d'algunes d'aquestes companyies van ser multades fa uns mesos pel 'superregulador' per participar també en un càrtel que en aquell cas es va repartir obres d'electrificació de l'AVE.

L'expedient inclou un total de tretze empreses. A més de les sis cotitzades i les seves respectives filials de manteniment, inclou Aceinsa Mobilitat, Alvac, Elecnor i la seva filial Audeca, Elsamex, Copcisa i la seva filial Innovia Coptalia, Senyalitzacions Villar i Copasa.

En el marc d'aquesta investigació, efectius de la comissió van dur a terme escorcolls a les seus d'algunes d'aquestes firmes entre el 17 i el 20 de desembre del 2018, segons s'ha sabut aquest divendres.

En concret, van inspeccionar les instal·lacions d'Elsamex, Ferrovial Serveis i la seva filial Ferroser, d'Aceinsa Mobilitat i d'Audeca.

Lluita contra el càrtel

La CNMC indica que a partir de tota la informació recollida ha decidit obrir l'expedient sancionador, amb el qual s'inicia un període màxim de 18 mesos per a la seva resolució.

Alhora remarca que la lluita contra els càrtels constitueix un dels objectius prioritaris de la seva actuació, atesa l'"especial gravetat" que les seves conseqüències tenen sobre els consumidors i el correcte funcionament dels mercats.

stats