Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Els socis de Merkel recomanen el retorn a la dracma i l'FMI no vol aportar més ajudes a Grècia

La CSU alemanya proposa que Grècia comenci a pagar la meitat del sou dels funcionaris amb l'antiga moneda. L'FMI es planteja aturar les ajudes al país hel·lè

El secretari general de la Unió Socialcristiana de Baviera (CSU), Alexander Dobrindt, ha apostat aquest diumenge per una tornada "suau" de la dracma a Grècia. El màxim responsable del partit bavarès, que governa Alemanya amb la coalició de tres partits juntament amb la formació Unió Cristianodemòcrata (CDU), que lidera Angela Merkel, i el Partit Liberal (FDP), ha assegurat al dominical 'Welt am Sonntag' que "L'estat grec hauria d'iniciar el pagament de la meitat dels sous dels funcionaris, les jubilacions i altres despeses en dracmes".

Per Dobrindt, aquesta fórmula és millor que "un tall radical", i dóna per entesa la sortida de Grècia de l'euro, la moneda única. El responsable de la CSU assegura que "una moneda paral·lela" desembussaria el creixement. Per aconseguir-ho, s'hauria de preparar un full de ruta per a una sortida ordenada de Grècia de la moneda única europea.

Aquestes declaracions es complementen amb les del ministre d'Exteriors, Guido Westerwelle, que pertany a l'FDP, que ha rebutjat formalment qualsevol negociació dels compromisos de Grècia en el rescat. Westerwelle destaca, en aquest cas al diari 'Bild', el desig de Grècia de "negociar-ho tot de nou i de qüestionar compromisos substancials adquirits".   

L'FMI es planteja aturar les ajudes a Grècia 

El Fons Monetari Internacional (FMI) es planteja aturar la seva aportació a les ajudes a Grècia, segons informa el setmanari alemany 'Der Spiegel'. Segons el rotatiu, l'organisme ja ha advertit la cúpula de la Unió Europea que se li està acabant la paciència amb Grècia, i que no participarà en noves aportacions. La decisió podria abocar el país hel·lè a la insolvència a partir del setembre. 

Més continguts de