CONJUNTURA
Economia 30/11/2010

L'economia creixerà un 1% el 2011, segons el BBVA

L'any que ve no es crearà ocupació

I. Pujol
1 min

BarcelonaL'economia catalana creixerà un 1% l'any 2011 gràcies al comportament del sector exterior, després de caure enguany un 0,3%, segons dades de l'informe econòmic del BBVA, que ha revisat a l'alça les seves previsions econòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'economista Rafael Domènech ha presentat avui el document i ha dit que Catalunya acumula ja tres taxes de creixement trimestral del producte interior brut (PIB), encara que ha insistit que els riscos continuen existint i que és necessari fer tots els esforços possibles per dissipar els dubtes sobre l'evolució de les reformes.

L'avanç del PIB per al tercer trimestre indica que l'economia catalana ha crescut una dècima en termes intertrimestrals.

Domènech creu que a mitjà termini l'ajust de l'economia catalana, inclòs el sector públic, mantindrà la demanda interna deprimida, per la qual cosa el creixement econòmic vindrà l'any que ve per la contribució del sector exterior, amb un creixement de les exportacions previst per al 2011 del 7,2%, i del 8,9% per a aquest any.

Segons les mateixes previsions, la demanda interna caurà aquest any un 0,8% i un 0,1% l'any 2011.

Les previsions del BBVA per a l'economia espanyola apunten que el PIB caurà aquest any un 0,2% i creixerà el 2011 un 0,9%.

A principis del 2011 es mantindrà una lleugera destrucció de l'ocupació, però en la segona meitat de l'any s'iniciarà la creació neta d'ocupació, encara que la taxa d'atur pot augmentar per l'increment de la població activa.

stats