ESTABLIMENTS COMERCIALS
Economia 27/04/2012

El comerç català perd 32.500 llocs de treball durant la crisi

Tot i això, a Catalunya la desaparició de botigues és tres cops inferior a la de Madrid, on s'aplica la liberalització d'horaris

Beatriz Arias
1 min

BarcelonaNo hi ha lloc per l'optimisme a la radiografia del petit comerç del nostre país, que ha perdut 32.500 llocs de treball durant els darrers quatre anys, segons un informe de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC). Aquesta entitat va explicar ahir que les vendes dels botiguers catalans durant el 2011 van ser un 6,2% inferiors a les del 2010. Miguel Ángel Fraile, secretari general de la CCC, va comentar que aquestes xifres no han millorat en el primer trimestre de l'any: "Ha estat un dels pitjors que s'han registrat des de la crisi, amb davallades d'entre el 20% i el 40%, depenent del segment".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mentre a Catalunya es prepara la nova llei de comerç de la Generalitat –l'esborrany de la qual encara no ha vist la llum– i a Madrid un avantprojecte que previsiblement inclourà mesures liberalitzadores, Fraile alerta: "Desregularitzar els horaris no toca mai, però ara menys". La CCC ha elaborat un informe que vol desmitificar un corrent d'opinió que defensa l'ampliació d'horaris servirà per dinamitzar l'economia. A Catalunya, des del 2006 la desaparició de botigues ha estat tres cops inferior a la de Madrid, on s'aplica la liberalització d'horaris.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium.

stats