Economia 30/03/2012

El comissari europeu d'Economia, Olli Rehn, alerta que "Espanya està en una situació molt difícil"

El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, en canvi, ha reconegut i aplaudit els esforços de l'Estat

Acn
2 min

BarcelonaEl comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, ha alertat aquest divendres que "Espanya està en una situació molt difícil" i ha demanat a Rajoy que "continuï millorant de forma coherent la sostenibilitat de les finances públiques i impulsi reformes que facilitin el creixement i la creació d'ocupació". El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, li ha promès que "Espanya deixarà de ser un problema per a la UE" i li ha presentat el nou pressupost, basat en "la reducció de la despesa pública" i "compromès amb l'austeritat i amb l'objectiu" de reduir el dèficit al 5,3%. Rehn ha reconegut que "Espanya té moltes potencialitats" i s'ha compromès a seguir "treballant" amb De Guindos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els ministres d'Economia i Finances de l'euro, reunits aquest divendres a la capital danesa, analitzen el nou pressupost del govern espanyol per assegurar-se no torna a incomplir el calendari de reducció del dèficit fixat per Brussel·les. Rehn ha advertit que l'Estat "està en una situació molt difícil", tot i les garanties de De Guindos que el govern espanyol està "compromès amb els objectius d'estabilitat pressupostària i consolidació fiscal".

El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, per contra, ha reconegut i aplaudit els esforços de l'Estat. "Estic molt content amb el que estan fent els espanyols", ha celebrat el luxemburguès. "Espanya està una situació difícil", ha coincidit amb Rehn, "però fa tot el que podem esperar raonablement i per això estic menys preocupat que d'altres", ha admès Juncker abans de reunir-se amb els seus disset homòlegs de la moneda única. També el ministre d'Economia de Sarkozy, François Baroin, li ha donat un cop de mà a De Guindos, valorant la "determinació" de l'executiu de Rajoy de "fer reformes estructurals i reduir el dèficit". El govern francès "dóna suport a l'espanyol i escolta el seu mètode, calendari i estratègia" per reduir el dèficit, ha assegurat Baroin.

stats