Economia 07/11/2014

Brussel·les encara qüestiona els ajuts d'Espanya a multinacionals

La Comissió Europa ignora la sentència del TJUE que considera que els beneficis fiscals a grans empreses van ser legals

Europa Press
1 min
Escultura de carrer davant la façana de la Comissió Europea.

BarcelonaLa Comissió Europea manté la petició que va fer a Espanya a l'octubre en què demanava a l'Agència Tributària que recuperés els ajuts fiscals fets a multinacionals, tot i la decisió judicial del Tribunal General de la Unió Europea (TJUE), que considera que aquests beneficis fiscals són legals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu de Competència, Ricardo Cardoso, ha explicat que "la decisió de la Comissió es referia als beneficis a les companyies que adquirien participacions estrangeres", i ha afegit "que la decisió es vàlida fins que sigui anul·lada pels tribunals de la UE".

El propi executiu admet en privat, no obstant, que la seva última decisió es basa en els arguments anul·lats pel TJUE. Però considera que és l'estat espanyol qui ha de recórrer de nou i que el tribunal haurà de tornar a pronunciar-se.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, considera favorable la decisió judicial, però admet que "l'impacte a la recaptació no serà important en absolut". Gràcies a la sentència d'avui, les companyies no han de retornar cap ajut de moment.

stats