Economia 20/06/2012

Una companyia de Warren Buffet compra l'empresa catalana de cosmètica Lipotec

La companyia nord-americana no ha fet públic el preu de l'operació

Efe
1 min
El bilionari nord-americà Warren Buffet

BarcelonaLa companyia nord-americana Lubrizol, propietat del milionari nord-americà Warren Buffett, ha anunciat avui un acord de compra de tres empreses del grup català de biotecnologia i cosmètica Lipotec.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la companyia nord-americana, que no ha donat a conèixer l'import de l'operació, en la qual ha intervingut Deloitte, ha precisat que la compra inclou Lipotec, dedicada a la cosmètica; Diverdrugs, la societat de recerca i desenvolupament, i Lipofoods, l'activitat de la qual són els complements alimentaris.

En canvi, els actuals propietaris de Lipotec, la seu dels quals és a Gavà (Baix Llobregat), seguiran controlant les societats BCN Peptides, Prima-Derm i GP Pharm, aquesta última centrada en el desenvolupament de medicaments.

Lipotec va ser fundada el 1987, està presidida per José María García i compta amb clients com Dior, Chanel i Estée Lauder.

Lubrizol és una companyia química que fabrica components per a lubricants industrials però que també es dedica al sector farmacèutic i de l'atenció personal, i compta amb 7.000 treballadors a tot el món.

stats