La compravenda d'habitatges creix un 23% al febrer a Catalunya

El sector immobiliari també es reactiva a Espanya, on les operacions creixen un 15% i encadenen sis mesos en ascens, segons l'INE

La compravenda d'habitatges recupera el to positiu de manera sostinguda. Al mes de febrer les operacions van créixer un 23% a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l'any passat i es van superar les 4.500 compravendes, segons les dades de l'INE d'aquest dijous.

El comportament és una mica millor que al conjunt de l'Estat, on la compravenda de pisos va créixer un 15,5%, fins a les 29.700 operacions al febrer. Espanya encadena ja sis mesos amb aquest indicador a l'alça, exclusivament per l'impuls de les operacions sobre els habitatges de segona mà.

Les compravendes de pisos usats van créixer un 50,4% i van superar les 21.600 a tot l'Estat, mentre que les operacions amb els pisos nous es van reduir un 28,6% i amb prou feines van superar les 8.100.

Les dades de l'INE corresponen a les compravendes inscrites als registres de la propietat procedents d'escriptures públiques.

Entre el gener i el febrer les operacions van caure –concretament al febrer se'n van registrar un 11% menys que el mes anterior–, però en l'acumulat dels dos mesos l'evolució és favorable, amb un augment del 12% en comparació amb el 2014. De nou, es veu com l'oxigen al sector immobiliari ve de la segona mà –que creix un 50%–, mentre que el descens es manté (-33%) en els casos d'obra nova.