EMPRESES
Economia 04/07/2012

La crisi financera aboca 772 empreses catalanes al concurs de creditors

Catalunya registra un increment del 29% de fallides empresarials fins al juny i torna a liderar el rànquing espanyol, que fa un rècord històric amb 3.600 concursos

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEls problemes al sistema financer van jugar un paper clau en l'increment del 29% en els concursos de creditors d'empreses fins al juny. Un total de 772 va entrar en aquesta situació a Catalunya, que torna a liderar el rànquing estatal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les dades de la consultora PwC, a tot l'Estat es van presentar 3.601 concursos en el mateix període, un 32% més respecte el mateix semestre de l'any passat. Es tracta d'un nou rècord històric a Espanya.

El soci responsable de l'àrea de reestructuracions, Enrique Bujidos, ha explicat que l'increment continuarà durant la segona meitat de l'any veint la situació que travessa el sistema financer espanyol.

"Cada cop hi ha menys marge per al refinançament del deute, tant per la banda de les companyies, que porten mesos de deteriorament dels seus comptes de resultats, com per la banda de les entitats financeres, amb serioses restriccions per donar diner nou a les empreses", ha dit Bujidos.

stats