Economia 26/05/2012

El president de Bankia demana extremar la prudència a l'hora d'exigir responsabilitats per la crisi de l'entitat

José Ignacio Goirigolzarri justifica l'actual situació de Bankia per la crisi econòmica i els canvis imposats per la reforma financera aprovada pel govern espanyol. Defensa la gestió de Rodrigo Rato i assegura que no ha vingut a "depurar responsabilitats"

Ara
1 min

BarcelonaEl president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, demana extremar la prudència a l'hora d'exigir responsabilitats per la crisi de l'entitat bancària, que requereix un rescat històric de 23.500 milions d'euros. Goirigolzarri justifica l'actual situació de Bankia per la crisi econòmica i els canvis imposats per la reforma financera aprovada pel govern espanyol. Goirigolzarri també ha defensat la gestió del seu antecessor, Rodrigo Rato, i ha assegurat que no ha vingut a "depurar responsabilitats".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Bankia ha convocat junta d'accionistes per al pròxim 29 de juny, una reunió crucial en la qual s'aprovarà el pla estratègic de l'entitat, una vegada nacionalitzada.

Jose Ignacio Goirigolzarri ha comparegut aquest dissabte davant la premsa per explicar el pla de sanejament de l'entitat aprovat ahir, que ha confirmat que requerirà la concessió d'una ajuda estatal extra de 19.000 milions d'euros. Aquesta xifra, sumada als 4.465 milions que ja ha injectat l'Estat, convertirà el grup financer en l'entitat amb el rescat més costós de la història financera espanyola, amb gairebé 23.500 milions d'euros.

Goirigolzarri ha explicat que, un cop es posin en marxa les mesures de sanejament, té previst presentar el pla estratègic i de futur de l'entitat a mitjans de juny.

A finals d'aquest mes, el 29 de juny, el pla s'aprovarà a la junta d'accionistes, que se celebrarà a València.

stats