ENERGIA
Economia 28/09/2011

El consell de Repsol planta cara a l'aliança Sacyr-Pemex

S'inicien els tràmits per adoptar possibles mesures legals contra el pacte accionarial

Ignasi Pujol
1 min
Antoni Brufau, president de Repsol YP

BarcelonaEl consell d'administració de Repsol ha decidit avui dimecres "instar a Pemex i Sacyr Vallehermoso a deixar sense efecte l'acord d'accionistes" subscrit el 29 d'agost i segons el qual els dos socis voldrien fer-se amb el control de la petroliera espanyola (al sumar el 29% del capital), en un clar desafiament al president executiu de Repsol, Antoni Brufau.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva primera reunió després de l'acord, el consell ha manifestat al president i l'alta direcció de Repsol "la total confiança en la gestió que s'ha dut a terme".

La companyia ha destacat "la importància de preservar la independència de Repsol i el desenvolupament de la seva pròpia estratègia en interès de tots els accionistes".

També s'han donat instruccions als serveis jurídics del grup "perquè adoptin quantes mesures i accions en dret siguin necessàries en defensa de l'interès social".

Pot dir-se que el document aprovat i remès a la CNMV és una mostra del suport de La Caixa, segon accionista amb un 12,8% de Repsol, a Brufau i el seu equip.

stats