El consell d'administració d'Aena nomena García-Legaz com a nou president

L'exministre popular català Josep Piqué serà conseller del gestor aeroportuari

El consell d'administració d'Aena ha designat aquest divendres l'exsecretari d'estat de Comerç i actual president de CESC, Jaime García-Legaz, com a nou president i conseller delegat d'Aena en substitució de José Manuel Vargas.

Llegeix aquí el perfil de Jaime García-Legaz: de la Faes a president d'Aena (passant pel Petit Nicolás)

El nomenament s'ha fet a proposta del govern espanyol, que és l'accionista majoritari de la companyia amb el 51% del capital, segons ha informat el gestor aeroportuari a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A més, Aena també ha anunciat que l'exministre català Josep Piqué Camps serà conseller de la societat, càrrec al qual s'incorporarà a partir d'aquest divendres, 13 d'octubre. Piqué va ser president de l'aerolínia 'low cost' catalana Vueling entre el 2007 i el 2013. Amb el nomenament del nou president s'elimina la incertesa generada per la dimissió de Vargas, que va al·legar "motius personals" en presentar la dimissió, que es farà efectiva diumenge.

Entre els reptes que haurà d'afrontar García-Legaz durant el seu mandat hi ha la internacionalització d'Aena, que haurà d'aprofitar les oportunitats de negoci que sorgeixin a l'Amèrica del Sud, Europa i els Estats Units.

Més continguts de