Publicitat
Publicitat

La Generalitat ven a AXA 13 edificis públics per 172 milions d'euros

Seguirà de lloguer als immobles durant 20 anys. En aquest temps, pagarà gairebé el doble del preu de venda

La Generalitat ha adjudicat el lot de 13 edificis que va posar a la venda el passat 26 de març a l'empresa AXA Real Estate per unn xifra total de 172 milions d'euros, 9,3 milions més que el preu mínim fixat pel Govern, segons consta a la documentació facilitada als periodistes durant la roda de premsa posterior al consell executiu. D'acord amb els contractes d'arrendament, la Generalitat continuarà ocupant els edificis per un període màxim de 20 anys i per una renda anual de 16,3 milions d'euros, tal i com estava previst inicialment.

Això vol dir que en el temps mínim que la Generalitat mantindrà el lloguer d'aquest edificis, on hi ha seus de conselleries i altres oficines, pagarà a AXA gairebé el doble del que cobrarà per la venda.

Fa dos anys que la Generalitat intenta vendre patrimoni, i aquesta és la primera gran operació que tanca. Per fer-ho, però, el Govern es va veure obligat a rebaixar en un 22% el preu dels edificis, i a deixar de marcar-se límits de temps, després de diversos concursos públics que van caducar sense rebre ofertes.

"No és una operació que fem per gust", ha apuntat el conseller de la Presidència, Francesc Homs. La documentació facilitada pel Govern explica que "els terminis per efectuar els treballs tècnics han estat molt ajustats" i que, a causa d'això, la venda de dos dels edificis del lot es formalitzarà en els propers quinze dies. Segons l'executiu que lidera Artur Mas, els ingressos obtinguts amb aquesta operació haurien de permetre cancel·lar els censos emfitèutics que graven els immobles per un valor de 45 milions d'euros.

Els edificis que ha venut la Generalitat, on hi ha les seus, entre altres, d'organismes i departaments d'Estadística i Economia, Agricultura o Benestar Social, són els següents:

 1. Carrer d'Aragó, 244-248
 2. Carrer d'Aragó, 330-332
 3. Via Augusta, 202-226
 4. Gran Via de les Corts Catalanes, 612-614
 5. Via Laietana, 58-60
 6. Plaça de Pere Coromines, 1
 7. Carrer de Puig i Xoriguer, 11-13
 8. Carrer del Doctor Joaquim Pou, 8
 9. Carrer de Carrera, 12-22
 10. Carrer de Pau Claris, 158-160
 11. Carrer del Portal de Santa Madrona, 6-8
 12. Carrer de Roger de Flor, 62-68
 13. Avinguda del Paral·lel, 71-75

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT