FINANCES PÚBLIQUES
Economia 24/08/2011

El conseller Mas-Colell reclama 'hispabons'

El responsable d'Economia i Coneixement demana, en un article a 'El Periódico', que, de la mateixa manera que a la zona euro es planteja la possibilitat d'emetre eurobons per reduir el sobrepreu que paguen els països amb problemes de creixement per emetre deute, Espanya faci el mateix per avalar les emissions de les autonomies

Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha posat sobre la taula la proposta del que ell anomena hispabons. Mas-Colell aprofita el debat sobre els eurobons a la zona euro per explicar que la situació és semblant dins d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"En paral·lel a la situació europea, tampoc ara l'administració central és partidària de l'emissió d'hispabons o, el que seria el mateix, que hi hagi un marge de garantia estatal per als bons autonòmics.", explica el conseller, i afegeix que "les raons són idèntiques a les que defensa Alemanya: encariria el seu deute".

Mas-Colell creu que els hispabons són un dret de les comunitats. El conseller argumenta que els ciutadans de les autonomies contribueixen a les finances del conjunt d'Espanya i que la manca d'avals en les emissions autonòmiques penalitzen aquests contribuents.

És per tot això que Mas-Colell considera que "seria una paradoxa que ara que a la zona euro comença a obrir-se la perspectiva d'establir mecanismes d'assegurança mútua entre els estats membres, hi hagués Estats que els rebutgessin per la seva estructura fiscal interna".

stats