El conseller delegat de Nissan també es veu obligat a dimitir

El consell d’administració de Nissan va nomenar dilluns Yasuhiro Yamauchi nou conseller delegat interí de la companyia

El consell d’administració de Nissan va nomenar dilluns Yasuhiro Yamauchi nou conseller delegat interí de la companyia en substitució de Hiroto Saikawa, que va manifestar la seva intenció de dimitir després que es conegués que va cobrar remuneracions més elevades del que li corresponia.

La sortida de Saikawa arriba després que la setmana passada admetés haver rebut una compensació excessiva per la seva responsabilitat a Nissan, a través de l’esquema retributiu dissenyat per l’anterior president de la corporació, Carlos Ghosn, que està acusat de delictes fiscals al Japó i segueix en presó preventiva. Això es va descobrir en el marc d’una investigació interna de l’empresa, mitjançant la qual es va tenir coneixement que Saikawa i altres executius de la firma van rebre compensacions econòmiques indegudes. Nissan vol trobar un nou conseller delegat abans de finals d’octubre.

Segons va informar Nissan en un comunicat, Saikawa va dir que volia deixar el càrrec després que es conegués la notícia i el consell d’administració va decidir acceptar la renúncia com a membre del consell i conseller delegat de l’empresa, amb efecte el pròxim 16 de setembre. Aquest dia deixarà l’empresa i l’actual director d’operacions i membre del consell d’administració, Yasuhiro Yamauchi, assumirà el càrrec de conseller delegat amb caràcter temporal.