Chacón reclama a l'Estat 7.500 M€ per al sector turístic català

La consellera considera que és la quantitat dels fons europeus que correspon a Catalunya

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha demanat aquest dimecres al govern espanyol que transfereixi 7.500 milions d'euros per rescatar el sector turístic català. Segons els càlculs de la consellera, el sector perdrà aquest any un 50% de la seva facturació, uns 15.000 milions, el doble del que reclama Chacón.

Segons la consellera, els diners haurien de sortir del pla de rescat europeu de 750.000 milions d'euros, dels quals a Espanya li corresponen 145.000 milions. La xifra que hauria de destinar-se a Catalunya està calculada a partir del barem comunicat pel comissari Thierry Breton, que va apuntar que entre el 20% i el 25% del fons hauria d'anar a rescatar el sector turístic, i Catalunya aporta el 23% del sector a Espanya.

La consellera ha exposat aquests càlculs en la seva resposta parlamentària a una pregunta del PSC. Chacón ha recordat que el turisme suposa el 12% del PIB català i el 14% de l'ocupació.

La titular d'Empresa, que ha anunciat una nova línia d'ajudes directes de la Generalitat de 10 milions d'euros, ha admès que fins ara les ajudes concedides per l'executiu espanyol han sigut insuficients.

La consellera també ha recordat que  el sector turístic està demanant més flexibilització dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), a més d'ajudes directes i reducció de l'IVA.