Economia 07/05/2013

El sector de la construcció exigeix al govern espanyol inversió en obra pública i que es tornin a fer pisos

Elaboren un pla d'acció per "impulsar la reactivació econòmica des de la indústria de la construcció"

D.s.u.
1 min
El president de Construmat, Josep Miarnau, i el de la CEOE, Joan Rosell / EFE

BarcelonaVan ser els protagonistes de la bombolla immobiliària i també estan sent els principals damnificats de la seva explosió. El sector de la construcció espanyol ha exigit aquest dimarts al govern espanyol que tiri endavant un pla de xoc per reactivar l'economia a través d'aquest sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un acte unitari de diferents actors de la construcció a la seu de la patronal CEOE a Madrid, el sector ha presentat un pla d'acció creat com a preàmbul del saló Construmat que se celebrarà a Barcelona a partir del 21 de maig, i que demana més inversió en obra pública, i "exigeix" que s'obrin línies de finançament per a la rehabilitació de l'obra privada i que es construeixin nous habitatges "allà on hi hagi demanda".

A la presentació han assistit també el president de la CEOE, Joan Rosell, i el president de Construmat, Josep Miarnau.

El president de la Confederació Nacional de Construcció espanyola, Juan Lazcano, que ha presentat el pla, ha estimat en 9.000 milions d'euros la inversió que hauria de fer el govern espanyol, segons informa l'agència Efe. Segons Lazcano, una inversió d'aquest tipus permetria crear 240.000 llocs de treball. "A Espanya no es podrà recuperar l'ocupació si no es recupera la construcció", ha afirmat, abans de confessar que sent una "enveja sana" per les ajudes al sector de l'automoció.

stats