PERSPECTIVES
Economia 21/06/2012

La construcció s'enfonsa un 75% des del 2008 i torna als nivells dels anys 70

D.s.u.
1 min
L'obra pública serà la més perjudicada, tot i el descens en la construcció d'habitatges.

BARCELONA.La reforma financera podria ser una "trava" en la recuperació de la construcció a l'Estat, segons l'estudi d'Euroconstruc, que a Catalunya coordina l'Institut de Tecnologia de la Construcció (ITeC). Segons les previsions que aquest observatori ha fet amb els seus homòlegs europeus, el sector no es recuperarà a Espanya fins al 2015 o el 2016, més tard que a la resta de la Unió Europea. De fet, les previsions estatals són les pitjors de tot el continent, amb descensos previstos d'un 21% per al 2012, un 8% per al 2013 i un 2,1% per al 2014. La mitjana europea per a aquest indicador se situa en un 2,1% negatiu per a aquest any i un creixement d'un 0,4% l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les noves previsions a la baixa enfonsen encara més un dels sectors més castigats per la crisi econòmica que va començar el 2008. Des d'aleshores hi ha hagut un decreixement d'un 75%, que ha situat la construcció als nivells dels anys 70.

Rescat de la banca

Un dels aspectes que llasta les perspectives de futur de la construcció és el rescat a la banca i la reforma financera. Segons l'ITeC, les noves valoracions dels actius dels bancs rebaixaran el preu dels habitatges en cartera.

stats