Economia 29/06/2012

La constructora Comsa acomiadarà 298 treballadors

E.f.
1 min
Josep Miarnau, conseller delegat de Comsa Emte.

BARCELONA.La constructora Comsa, del grup català Comsa Emte, ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 298 treballadors a tot l'Estat, una xifra que suposarà prescindir de gairebé una quarta part de la plantilla, segons va confirmar ahir l'empresa. El motiu de la retallada de plantilla ha estat la davallada dràstica de l'activitat d'obra pública els últims mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Comsa, la paràlisi al sector va provocar que la plantilla, de 1.220 treballadors, hagi quedat sobredimensionada, i cal ajustar-la. Les converses amb els representats sindicals ja han començat a Madrid. Encara no se sap d'on seran els afectats, ja que l'ERO s'ha plantejat a escala estatal i la companyia té activitat constructora i de manteniment de carreteres i ferroviari a 40 províncies, segons van explicar a Efe fonts sindicals.

Tot i que el grup Comsa Emte no facilita els comptes detallats de cadascuna de les seves societats, les empreses de l'àrea d'infraestructures van registrar un increment de facturació del 31% l'any passat, fins als 1.384 milions, la meitat dels quals va venir de l'activitat a l'exterior. La societat afectada per l'ERO, Comsa SAU, suposa bona part d'aquesta àrea del negoci. Les causes dels acomiadaments són organitzatives i productives, segons l'empresa.

El grup Comsa està en fase d'expansió internacional i en l'últim any ha obtingut projectes importants com ara la construcció del metro a la capital de Turquia, Ankara, i la modernització de carreteres a Mèxic. El negoci a l'estranger i el creixement en àrees com el transport i la logística van fer que la facturació del grup creixés un 20% el 2011, fins als 2.158 milions.

stats