Economia 08/01/2011

Una consultora situa Espanya entre els deu estats amb major risc de fallida

La llista l'encapçala Grècia, seguida de Veneçuela, Irlanda i Portugal

Efe
2 min

MadridLa consultora britànica CMA ha situat aquest divendres Espanya a la llista dels 10 països del món que presenten major risc d'impagament del deute sobirà i li ha atribuït la segona pitjor evolució financera en l'últim trimestre del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CMA ha donat a conèixer el seu informe sobre Risc Creditici del Deute Sobirana, que situa Espanya en setè lloc en una llista que encapçala Grècia, seguida per aquest ordre de Veneçuela, Irlanda, Portugal, Argentina, Ucraïna, Espanya, Dubai, Hongria i l'Iraq .

Espanya, igual que Hongria, entra en aquest top ten per primera vegada, una cosa que segons l'informe "té relació amb el deute generat per la bombolla immobiliària, que ha augmentat en un 50% el cost de protecció front al pagament del deute sobirà ".

No obstant això, la consultora ha destacat que "el suport de la Xina a l'economia d'Espanya, tant en termes de compra de deute a llarg termini com en volums d'importació, ajudaran a sustentar una de les economies més importants de la regió".

Pel que fa a l'evolució en matèria de deute entre octubre i desembre de l'any passat, cinc nacions de la Unió Europea figuren com les que més han empitjorat en aquest període.

Bèlgica, Espanya, Alemanya, Països Baixos i França lideren per aquest ordre aquesta "llista negativa", fet que, segons el parer de CMA, és una evidència que "la Unió Europea ha tancat el 2010, un dels anys més difícils per a la regió des de la introducció de l'euro el 1999 ".

CMA ofereix també una llista de les 10 nacions més fiables en matèria de deute, encapçalada per Noruega, seguida de Finlàndia, Suècia, Suïssa, EUA, Hong Kong, Dinamarca, Austràlia, Alemanya i Aràbia Saudita.

Argentina, Letònia, Abu Dhabi, Romania i els EUA apareixen com els països que més han millorat en el quart trimestre del 2010.

L'informe s'ha donat a conèixer en una jornada en què s'ha tornat a posar en qüestió la capacitat de Portugal per evitar un rescat financer, cosa que ha sacsejat tota la zona euro.

En el cas d'Espanya, la prima de risc que donen els bons espanyols a deu anys respecte als seus homòlegs alemanys s'ha situat al seu nivell més alt des de mitjans de desembre.

stats