INDÚSTRIA
Economia 26/04/2012

El consum de ciment a Catalunya cau un 30,2% al març i se situa a nivells de fa 25 anys

El sector es veu greument perjudicat per la reducció de la inversió en obra pública i els continuats augments dels preus de l'energia

Laura Montaner
1 min

BarcelonaEl consum de ciment a Catalunya va caure al mes de març un 30,2% en relació amb el mateix període de l'any 2011, segons indiquen les últimes dades de la indústria a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En els darrers dotze mesos s'han comercialitzat un total de 2.534.229 tones d'aquest material de construcció, una xifra que se situa a l'entorn del volum registrat el 1987, fa 25 anys, quan es van utilitzar 2.524.000 tones.

El sector s'ha vist perjudicat en els últims anys per la reducció de la inversió en obra pública. Aquesta, però, no és l'única amenaça, ja que el continu augment dels preus de l'energia també fa perillar la competitivitat del sector. En aquest sentit, tretze patronals industrials, entre les quals s'inclou la del ciment i d'altres com la del sector de l'automòbil o el paperer, han sol·licitat al govern espanyol que aturin els increments dels preus elèctrics.

stats