Les contractes de Telefónica es comprometen a reduir les subcontractacions

CCOO assegura que les empreses volen arribar a cobrir els serveis amb un 70% de recursos propis a finals del 2017

Les empreses que instal·len xarxa de telefonia per a Movistar es comprometen a reduir els nivells de subcontractació actuals. El pacte a què han arribat amb CCOO passa per rebaixar la subcontractació i que el desembre del 2017 totes tinguin el 70% de recursos propis. 

El compromís amb CCOO arriba pocs dies després que la Inspecció de Treball de Catalunya fes públic que havia sancionat amb prop de sis milions d'euros empreses subcontractades per Telefónica per cessió il·legal de treballadors i per falsos autònoms. L'operació ha suposat la regularització de quasi 300 empleats.

La comissió paritària de l'acord que va servir per desconvocar la vaga el maig de l'any passat es va tornar a reunir el dia 1 de juliol. La patronal del sector Ademi va acceptar pactar un calendari amb l'objectiu de millorar la situació actual.

Malgrat tot, ha recordat CCOO, ja ha incomplert el compromís que va adquirir de fer pública una radiografia detallada de la situació laboral al sector. Les empreses asseguren que faran públiques aquestes dades el proper 21 de juliol. A la reunió mantinguda la setmana passada, els sindicats van exigir a les empreses que respectin els convenis col·lectius sectorials i provincials.

Més continguts de