AEROPORTS
Economia 29/12/2010

El govern espanyol publica l'ordre que liberalitza el control aeri a l'aeroport de Sabadell

Aena haurà de començar en un termini d'un mes el procés de selecció d'aquests nous controladors del trànsit aeri

Agències
1 min

BarcelonaEl ministeri de Foment ha publicat avui al BOE l'ordre que entrarà en vigor demà i que determina els 13 aeroports on es liberalitzarà el control del trànsit aeri i es triaran nous controladors civils. L'ordre afecta Catalunya, l'aeroport de Sabadell i 12 instal·lacions més a tot l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aena haurà de començar el procediment de selecció d'aquests controladors en el termini d'un mes com a màxim. L'ens públic seguirà prestant els serveis de control en aquests aeroports fins que, després d'una supervisió i d'un informe favorable de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa), quedi certificat el nou proveïdor.

Aquesta primera fase de liberalització afecta, a més de Sabadell, els aeroports de la Corunya, Alacant, Fuerteventura, Eivissa, Jerez de la Frontera, La Palma (Canàries), Lanzarote, Madrid-Cuatro Vientos, Melilla, Sevilla, València i Vigo.

El ministeri de Foment traurà a concurs la gestió del control aeri en aquests aeroports el 2011 i a partir de 2012, de la resta dels 47 que formen la xarxa, amb l'objectiu de trencar el monopoli d'Aena en la prestació de servei de control aeri.

stats