Economia 16/12/2010

Blanco: "No ens podem creure als controladors"

César Cabo porta al Congrés el compromís que no hi haurà vaga aquest Nadal signat per el 90% dels controladors aeris

Miquel Codolar
1 min

El ministre de Foment, José Blanco, ha dit que "no els podem creure, i per això el govern no ha d'abaixar la guàrdia" en referència al compromís dels controladors de no fer vaga aquestes festes de Nadal si no es prorroga l'estat d'alarma. El ministre considera que "posar com a condició que unes firmes han de determinar una acció del govern és tornar al sabotatge i al xantatge". Per això ha reclamat al col·lectiu que compleixi amb el seu deure sense contrapartides.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu d'USCA César Cabo haentregat aquest matí al registre del Congrés un escrit que ja han signat "prop del 90%" dels controladors aeris on garanteixen que no hi haurà cap vaga durant aquest Nadal. Com que la desconfiança és l'element que ha portat al govern espanyol a demanar la pròrroga de l'estat d'alarma fins el dia 15 de gener, que previsiblement s'aprovarà avui, entenent que amb aquest document ja "no hi ha justificació".

Per això Cabo ha denunciat que si es prorroga l'alarma serà evident l'existència d'"altres motius al darrera" que es prorroga una "anormalitat institucional". Ha lamentat que "és una advertència a tots els treballadors, perquè si això es fa amb nosaltres es pot fer amb ells ja que no hi ha cap justificació". Segons el seu parer el govern espanyol recorre a l'estat d'alarma "per voler solucionar un conflicte laboral que han provocat".

stats