Economia 12/12/2011

El president de la cooperativa de l'Aldea diu que s'ha reprès l'activitat "al cent per cent"

La normalitat torna a la cooperativa, mentre es mira de resoldre el problema d'insolvència a la seva secció de crèdit que ha bloquejat els estalvis de 3.000 persones

Efe
1 min
El president de la cooperativa Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de l'Aldea, Fernando Falcó, també té els estalvis congelats.

TarragonaLa cooperativa agrària de L'Aldea ha reprès aquest dilluns l'activitat "al cent per cent", segons ha explicat a Efe el seu president, Fernando Falcó.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En paral·lel, s'intenta resoldre el problema de liquiditat que va abocar la cooperativa la setmana passada a declarar la insolvència de la seva secció de crèdit i que manté bloquejats els estalvis de 3.000 impositors.

Falcó ha defensat que la cooperativa no ha estat en cap moment paralitzada, tot i que l'activitat va frenar-se quan va comunicar-se la situació de concurs de creditors.

Alguns dels afectats més seriosament poden disposar des d'avui de les ajudes en metàl·lic que facilita la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Ebre i L'Ajuntament i que sumen un total de 70.000 euros.

Es tracta de pagaments immediats d'entre 100 i 300 euros, i no de 1.000 com s'havia previst inicialment. Al final, la demanda d'ajuda d'urgència només l'han sol·licitat una quinzena de persones, que han jurat que no tenien altres estalvis dipositats fora de la cooperativa.

La Plataforma d'Afectats, Estela Estorach, ha reclamat que, més enllà de l'ajuda puntual, el que volen saber és per què no poden disposar dels seus estalvis.

stats