AEROLÍNIES
Economia 09/01/2012

La nova 'low cost' dels fundadors de Vueling compta amb el suport de l'ICO

Volotea vol enlairar-se durant la propera primavera i connectar ciutats petites i mitjanes del sud d'Europa

Ignasi Pujol
1 min
PRIMERA 'LOW COST'  Carlos Muñoz i Lázaro Ros, fundadors de Vueling, durant la presentació de la sortida a borsa de la companyia l'any 2006.

BarcelonaEs coneixen nous detalls de la nova companyia aèria de baix cost amb seu a Barcelona, Volotea, impulsada pels fundadors de Vueling: Carlos Muñoz i Lázaro Ros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tal com va explicar l'ARA el dia 7 de gener, Volotea té com a principal soci inversor el fons d'inversió nord-americà CCMP, creat el 2006 per un grup de socis del banc d'inversió JP Morgan. A més, la companyia ha explicat avui dilluns que ha incorporat el seu accionariat als fons d'inversió espanyols FESpyme, gestionat per l'Instituto de Crédito Oficial (ICO) i Sinaer Inversiones, vehicle inversor de l'empresa Corpfin Capital.

Des de Volotea han preferit no concretar la inversió compromesa pels tres fons i s'han limitat a dir que es tracta d'una "quantitat considerable de finançament de cara al proper llançament de Volotea". No obstant això, fonts del sector apunten que Volotea neix amb compromisos de capital superiors als 30 milions d'euros.

La nova low cost ha sol·licitat el certificat d'operador aeri (AOC) a l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria amb el propòsit d'oferir vols directes entre ciutats mitjanes i petites del sud d'Europa i evitar l'ús de hubs (centres de connexions de vols) de companyies tradicionals.

Una vegada obtingut l'AOC, Volotea té la intenció de començar les operacions la primavera del 2012, amb una flota composta exclusivament pel model Boeing 717.

Volotea ha informat que "en compliment de les normes europees relatives a la propietat de les aerolínies, els inversors europeus posseeixen la majoria del capital de Volotea, així com el control efectiu de la companyia".

stats