AUTOMOCIÓ
Economia 04/03/2011

El 59% dels cotxes usats comercialitzats el 2010 superaven els 8 anys

Els vehicles considerats seminous, de fins a tres anys d'antiguitat, procedents, en la seva majoria, de quilòmetres zero i flotes, tot just van representar el 16% d'aquest mercat en l'últim exercici complet

Efe
2 min

MadridEl 59% dels cotxes usats comercialitzats a Espanya l'any passat superaven els vuit anys d'antiguitat, segons que ha informat avui l'associació de venedors d'automòbils GANVAM.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, els vehicles considerats seminous, de fins a tres anys d'antiguitat, procedents, en la seva majoria, de quilòmetres zero i flotes, tot just van representar el 16% d'aquest mercat en l'últim exercici complet.

Per GANVAM, aquesta dada significa que el parc espanyol s'esta envellint progressivament amb vehicles més rodats i de major consum.

En relació amb aquesta estadística, les vendes de turismes de segona mà van tancar el 2010 amb una lleugera pujada del 2,1% fins a situar-se en 1-652.000 unitats, degut a l'auge dels vehicles anomenats "mileuristes", els que es caracteritzen per una major edat, quilometratge i menor eficiència energètica.

Segons l'associació informant, les dificultats d'accés al finançament i el fi del Pla 200E van orientar "irremeiablement" la demanda cap als vehicles "mileuristes", el seu baix preu no supera els 3.000 euros, és un element decisiu de compra.

El 40% dels vehicles que circulen per les carreteres i els carrers espanyols superen els 10 anys d'antiguitat.

A l'informe, també es posa de manifest que l'actual crisi econòmica ha fet augmentar en tres punts percentuals les operacions de venda dels vehicles d'ocasió entre particulars, per considerar-se el canal amb major condició de preus.

D'aquesta manera, gairebé sis de cada deu operacions de venda de cotxes usats es van efectuar entre particulars, mentre que el 28% es va canalitzar directament des de les xarxes oficials dels concessionaris.

Pel que fa al tipus de vehicle, els models de gamma mitja baixa van seguir sent els més sol·licitats, amb una cota del 39%, encara que van retrocedir tres punts respecte a 2009.

La facturació per venda de vehicles d'ocasió va augmentar un 1,1%, fins a arribar als 8.990 milions d'euros.

Per comunitats autònomes, gairebé totes les regions van registrar creixements pel que fa a les seves xifres de vendes. Les més significatives van ser les de Navarra, amb un 8,4%, seguida de Canàries (6,4%), Balears (5,8%) i Catalunya (5,4%).

stats