AUTOMOCIÓ
Economia 01/03/2011

La venda de cotxes manté un descens del 27% a Catalunya al febrer

El mercat cau per vuitè mes consecutiu al febrer. Volkswagen va ser la marca que més va vendre el mes passat, tot i que Seat té el lideratge en el que va d'any.

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa venda de cotxes a Catalunya va tornar a caure al febrer i ja acumula vuit mesos de descensos des que van acabar-se les ajudes a la compra per part dels governs. El mes passat es van vendre 9.296 vehicles, un 27,1% menys que durant el mateix període de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa al conjunt de l'Estat, la caiguda va ser similar (d'un 27,56%) i es van matricular un total de 66.120 unitats, segons les dades fetes públiques avui per les patronals Anfac i Ganvam.

Volkswagen va desbancar Seat com a marca més venuda al febrer, tot i que la filial amb seu a Martorell manté el lideratge en les vendes a l'Estat espanyol en l'acumulat de 2011 (gener i febrer) i ha aconseguit mantenir l'Ibiza com a model més venut.

Amb 5.567 unitats matriculades al febrer, Seat ha vist caure les vendes un 38,7% en el darrer mes en comparació amb el febrer de 2010, quan estaven vigents les ajudes dels plans 2000E i Autocat a Catalunya.

stats