FINANÇAMENT
Economia 19/07/2011

Gairebé nou de cada deu pimes té problemes per obtenir crèdits

La situació d'accés a finançament és la pitjor des del 2009, tot i que les demandants de crèdit han baixat, segons l'enquesta de les cambres de comerç espanyoles

Efe
1 min

BarcelonaEl 87,5% de les petites i mitjanes empreses que van demanar crèdit durant el segon trimestre d'aquest any van tenir problemes per obtenir-lo, la pitjor dada des del 2009, quan les cambres de comerç espanyoles van fer per primer cop aquest sondeig.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La dificultat d'accés a finançament a través de bancs i caixes va créixer dues dècimes en comparació amb el primer trimestre de 2011, tot i que el nombre d'empreses demandants va disminuir i és ara 14 punts més baix que a principis del 2009.

De les empreses que van demanar crèdit i van tenir dificultats, un 14% no va obtenir els recursos perquè les entitats van considerar insuficients les garanties presentades. Un 82% van manifestar que se'ls van exigir més avals i gairebé la meitat va assegurar que se'ls van requerir garanties de caràcter personal.

Gairebé un 6% de les pimes sondejades, a més, van assegurar que el termini per tornar el crèdit concedit s'ha escurçat, i el 52% diuen que els va costar més tenir resposta de les entitats financeres.

stats