Publicitat
Publicitat

Crisi del deute

S&P rebaixa les previsions de creixement a Espanya pels riscos derivats de l'atur

L'agència de qualificació estima que el PIB de l'Estat augmentarà un 0,8% enguany i l'1% el 2012

L'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) ha rebaixat les perspectives de creixement de PIB d'Espanya per a 2012 de l'1,5% a l'1%.

Per aquest 2011 les estimacions de l'agència situen el creixement en 0,8%, la mateixa xifra anunciada pel Banc d'Espanya, però inferior a l'1,3% que preveu el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Per S&P, el principal risc per a l'economia de l'Estat és l'atur. En aquest sentit, l'agència estima que l'economia espanyola no serà capaç de crear ocupació ni en el que resta d'any ni en el 2012.

Pel que fa a les xifres d'atur, S&P preveu que l'Estat tancarà aquest 2011 amb una quota d'atur del 21%, i que no baixarà del 20% el 2012, un percentatge que doblarà la mitjana de la Unió Europea. L'agencia també ha fet públiques les dades sobre la inflació a Espanya, que preveu que caurà del 3% aquest 2011 a l'1,7% per al tancament de 2012.

L'agència retalla també l'estimació de creixement de la zona euro a l'1,7% per aquest 2011 i a l'1,5% per al 2012. Tot i així, Standard and Poor's deixa palès que no creu que els països que comparteixen la moneda única entrin en recessió. En tot cas, la relentització que experimenten els països europeus podria fer canviar de plans al Banc Central Europeu (BCE). Segons les previsions de l'agència, el BCE no apujarà de nou el stipus d'interès fins a la primavera.

Més continguts de