Economia 20/02/2012

Dotze estats membres reclamen mesures per impulsar el creixement a la UE

Espanya se suma a la iniciativa, però Alemanya i França no signen la carta que els dotze líders han enviat a Brussel·les

Laia Forès
1 min

Brussel·lesL'austeritat és i serà –almenys fins que s'acabi la crisi– la bíblia dels governs europeus, però cada vegada preocupa més buscar fórmules per estimular el creixement. Els líders de dotze estats membres tant de la zona euro com dels que tenen moneda pròpia, entre ells Espanya, el Regne Unit i Holanda, han enviat una carta als responsables de les institucions comunitàries amb una sèrie de punts per promoure el creixement i deixar enrere la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El document, que conté vuit punts però cap iniciativa concreta, es titula "Un pla de creixement per a Europa" i serveix als govern europeus que el signen per reconèixer la difícil situació econòmica que travessa la UE, que qualifiquen de "perillosa". En la carta, els socis demanen restablir la confiança entre ciutadans, governs i mercats financers, i també reclamen que es potenciï el mercat únic.

Ni Alemanya ni França, les dues economies més importants de la Unió Europea, han signat la carta dirigida al president del Consell de la UE, Herman van Rompuy, i al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso.

stats