Economia 11/05/2012

La Comissió Europea culpa de l'incompliment del dèficit les comunitats autònomes i la Seguretat Social

El comissari d'Economia, Olli Rehn, critica que els governs autonòmics encara no hagin concretat les retallades per complir amb la reducció del dèficit. Rehn també creu que la Seguretat Social no tindrà superàvit. Brussel·les pronostica que el dèficit públic espanyol se situarà al 6,4% aquest any.

Laia Forès/joan Faus
1 min
El comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn

Brussel·les/MadridLa Comissió Europea creu que Espanya incomplirà els objectius de reducció de dèficit del 2012 i 2013, però n'exculpa el govern de Mariano Rajoy. Segons el comissari europeu d'Economia, Olli Rehn, la culpa és de les comunitats autònomes –que no han concretat retallades– i de la Seguretat Social, que tindrà dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Els governs regionals encara no han especificat les mesures de consolidació fiscal, i la Seguretat Social aquest any tindrà dèficit", ha assegurat Rehn en la presentació de les previsions econòmiques de Brussel·les. El comissari ha afegit que el govern central "s'ajusta bastant" a la reducció de dèficit prevista.

Segons les previsions de Brussel·les, el dèficit públic de l'Estat s'enfilarà fins al 6,4% aquest any, lluny del 5,3% pactat. El 2013, el dèficit serà del 6,3%, molt per sobre del 3% que s'havia pactat. Rehn ha recordat que aquestes dades no tenen en compte les mesures i les retallades previstes per a l'any que ve i que el govern espanyol i les comunitats autònomes encara no han anunciat.

Des de Madrid, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha tret ferro a les projeccions. Ha dit que són “neutrals” i que no tenen en comptes les últimes mesures anunciades per l'executiu espanyol. “El govern està completament compromès, no hi ha alternativa de flexibilització”, ha assegurat.

stats