Crisis del deute
Economia 26/08/2011

Atenes assegura estar vivint “un purgatori”

El minsitre de Finances grec ha titllat avui de "purgatori" la situació econòmica que està vivint l'economia grega i ha posat en dubte que el país torni a créixer al 2012, com en principi estava previst.

Redacció
1 min

AtenesEl ministre de Finances de Grècia, Evangelos Venizelos, ha titllat avui de "purgatori" la situació econòmica que està vivint l'economia grega, que considera "la més difícil dels últims 40 anys", i ha posat en dubte que el país torni a créixer al 2012, com en principi estava previst.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre, que ha comparegut avui davant del parlament, ha reconegut que l'economia no millora i no ha pogut assegurar "definitivament un creixement positiu" per al 2012. Dies abans, el ministre havia anunciat una caiguda del PIB superior al 4,5% degut a l'empitjorament de la situació internacional i els efectes causats pel dràstic pla d'austeritat, cosa que podria afectar directament al compliment dels objectius de dèficit. Les pujades d'impostos i les fortes retallades han causat l'empitjorament del consum.

L'economia grega va caure al 2009 un 2,3%, un 4,5% al 2010 i els analistes consideren que pot arribar a contraure's al voltant del 5% aquest any, segons dades d'Efe. Totes les previsions fixaven una tornada al creixement l'any 2012. De fet, l'OCDE va anunciar recentment que Grècia creixeria un 0,6% l'any vinent.

stats