Economia 28/02/2013

La inflació es manté al febrer en el 2,7%

Es tracta de l'indicador avançat de l'IPC que no detalla la situació per comunitats autònomes

Efe
1 min

MadridLa inflació interanual no ha patit cap variació al febrer i s'ha mantingut en el 2,7%, segons l'indicador avançat de l'índex de preus de consum (IPC) publicat aquest dijous per l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La dada definitiva es coneixerà el pròxim 13 de març i, si es confirma, suposarà mantenir-se en els nivells d'agost del 2012, quan encara no havia entrat en vigor l'alça de l'IVA aprovada pel govern espanyol. Va ser aquesta pujada del tipus de l'IVA general −del 18 al 21%− i del reduït −del 8 al 10%− la que va fer que el setembre de l'any passat l'IPC augmentés set dècimes −fins al 3,4%−, tendència alcista que va continuar a l'octubre −fins al 3,5%.

A partir d'aquest mes es va produir una tendència a la baixa que ha continuat fins al 2,7% de gener i febrer d'aquest any.

L'INE ha publicat també l'indicador avançat de l'IPC harmonitzat (IPCA), que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona euro, segons el qual la inflació interanual també s'ha mantingut, però en aquest cas, en el 2,8%.

Pel que fa a l'evolució de la taxa mensual, els preus van augmentar el 0,1% respecte al gener passat, segons l'indicador avançat de l'IPC.

stats