A FONS
Economia 27/05/2012

La crisi provoca l'eclosió dels gurus

La complicada situació econòmica i la necessitat d'informació ha creat un nou fenomen: els gurus. Persones que són líders d'opinió i que són capaces de provocar problemes als ministres d'Economia amb una senzill article

àlex Font Manté
1 min
Joan TugoresXavier Sala i MartínSantiago Niño Becerra: El "crepuscle" de l'euro Les preguntes

En poc temps, un selecte grup d'economistes s'han convertit en els gurus que ens expliquen la crisi a cop de pronòstic. El consens entre tots ells és que la situació econòmica d'Espanya i de l'euro és molt delicada, però n'hi ha que són més moderats i d'altres que són més catastrofistes. Aquests últims argumenten que van preveure l'arribada d'una gran crisi quan ningú se l'esperava i, per tant, demanen respecte. És el cas de Santiago Niño Becerra, economista de l'IQS que el 2006 ja va dir que s'acostava un crash similar al del 1929.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els ciutadans necessiten saber. "La gent no entén per què estem en crisi i té ganes d'aprendre", afirma un analista. I les xifres d'audiència ho demostren: la notícia més llegida a l'ARA.cat durant el maig va ser aquella en què l'economista Edward Hugh pronosticava que Catalunya serà intervinguda al novembre. És aquesta necessitat d'informació la que ha provocat l'emergència dels gurus.

Llegeix l'article sencer a l'Ara Premium

stats