ENTITATS FINANCERES
Economia 25/02/2011

Criteria guanya un 38% més el 2010, fins a 1.823 milions d'euros

Els resultats individuals de les participades, especialment la banca internacional, són els responsables de la millora del resultat

REDACCiÓ
1 min

BarcelonaEl hòlding de participades de La Caixa, Criteria, va guanyar 1.823 milions d'euros el 2010, quantitat que suposa un increment del 38% respecte al 2009.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La millora del benefici es deu als resultats atribuïts de la cartera de participades, que han augmentat un 22% respecte a l'exercici anterior, fins a 1.632 milions d'euros. En un comunicat, Criteria destaca els beneficis de la cartera bancària internacional, de 283 milions d'euros, un 65% més. La cartera d'assegurances ha millorat el seu resultat en un 25%, fins a assolir els 267 milions d'euros.

La novetat de la presentació de resultats de Criteria és la política de retribució a l'accionista. Els inversors de Criteria rebran accions de l'emissió que prepara el hòlding, però en tot cas podran vendre a l'entitat els drets de subscripció a un preu fixat. Aquesta fórmula ja l'utilitzen Santander, BBVA, Gas Natural, Iberdrola o Gamesa. Al mes de juny es produirà la primera de les remuneracions, en substitució del dividend complementari. Amb aquest objectiu augmentarà el capital social amb càrrec a reserves de lliure disposició en un import de 0,051 euros per acció, és a dir, 172 milions d'euros.

Per contra, el futur banc de La Caixa mantindrà un dividend clàssic en alguns dels períodes de remuneració previstos: març, juny, setembre i desembre.

stats