Economia 16/05/2013

Imputada l'antiga cúpula del Banc de València i diversos empresaris

El jutge atribueix delictes d'apropiació indeguda i administració deslleial als antics banquers i a diversos empresaris, constructors la majoria

Efe
1 min

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha imputat diversos delictes d'apropiació indeguda i administració deslleial a l'antiga cúpula del Banc de València i a diversos empresaris que es van beneficiar d'operacions presumptament irregulars realitzades amb l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En tres interlocutòries, el magistrat ha admès tres querelles de les set que va interposar el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) al febrer per gestió deslleial contra els exresponsables del banc valencià i diversos empresaris, la majoria constructors.

La primera va dirigida contra l'exconseller delegat Domingo Parra, el director de participacions immobiliàries del banc, Alfonso Monferrer, i els empresaris Salvador Vila, Juan Bautista Soler Luján, Fernando Polanco, el notari Carlos Pascual i Teresa Villalba, als quals imputa tres delictes d'apropiació indeguda o, alternativament, tres d'administració deslleial.

També contra les societats Salvador Vila S.L., Urbanes de Llevant i Faverch Desenvolupaments com a responsables civils subsidiaris.

En una altra, el jutge imputa tres delictes d'apropiació indeguda a Parra, Monferrer i Bartolomé Cursach, i assenyala com a responsables civils a les societats Intrademallorca 2005, Magainver, Calviá Parc i Tito's.

Finalment, a la tercera de les interlocutòries, el magistrat requereix al Jutjat número 17 de Madrid informació sobre el préstec que va investigar de 312 milions a Construccions València Constitucions S.L., destinat a la compra d'accions de Metrovacesa, ja que és la mateixa operació que va denunciar el FROB.

stats