Madrid imposa el castellà als cursos per a aturats de la Generalitat

El Govern veu el requeriment com una "excusa" per no finançar-los

El govern espanyol ha enviat un requeriment a la Generalitat per denunciar que les bases dels concursos del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) "exclouen el castellà". A l'escrit, l'Estat assegura que la convocatòria de subvencions del SOC infringeix la llei, perquè exclou el castellà dels cursos de formació per a aturats. El requeriment que la subsecretaria d'Ocupació i Seguretat Social ha enviat a la Generalitat suposa una nova ofensiva contra el català.

La Generalitat ja ha dit que veu aquest requeriment com una "pantalla o excusa" per deixar de finançar-los. La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, assegura que l'escrit demostra, un cop més, "el profund desconeixement envers les polítiques d'immersió lingüística" i recorda que Madrid encara no els ha transferit els 191 milions d'euros corresponents a aquest 2012 per dur a terme polítiques actives d'ocupació. "No sabem quan se'ns pagarà, cosa que és important, perquè si no ens arribessin els diners, això col·locaria la Generalitat en un dèficit que encara agreujaria més la situació", ha dit la secretària d'Ocupació.

A més, Sànchez creu que "no és admissible" que el govern estatal asseguri que el SOC discrimina els desocupats que no parlen català, quan l'executiu de Mariano Rajoy sí que ha deixat de banda el col·lectiu de treballadors discapacitats.

  • Etiquetes

Més continguts de