Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

El Banc d'Espanya vol embargar 137 milions a exdirectius de Banc València

Els actuals gestors de l'entitat intervinguda acusen l'exconseller delegat de Banc València de presumptes delictes d'estafa, administració deslleial i apropiació indeguda 

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) considera que alguns exdirectius de Banc València, una filial de Bankia que va acabar en mans de l'Estat l'any passat, podrien haver provocat un forat de 137 milions d'euros. L'entitat depenent del Banc d'Espanya ha demanat l'embargament cautelar dels comptes bancaris de tots els denunciats. La denúncia acusa d'estafa, administració deslleial i apropiació indeguda.

El FROB dirigeix la denúncia contra l'exconseller delegat del banc, Domingo Parra, contra el seu soci, Aurelio Izquierdo, i contra l'empresari Eugenio Calabuig. segons l'escrit, Parra ha intervingut en una sèrie d'operacions "de dubtosa racionalitat econòmica" al haver obtingut, per via directa o indirecta, beneficis en perjudici del patrimoni de Banc València. També hi ha hagut, sempre segons la denúncia del FROB, algunes operacions fraudulentes vinculadas al president d'Aguas de Valencia, Eugenio Calabuig. La família Calabuig va rebre dos crèdits per part del Banc València per 48 milions, que posteriorment es van augmentar fins els 54 milions. 

Més continguts de