ECONOMIA
Economia 06/07/2012

Els tècnics d'Hisenda proposen que les empreses paguin més sense apujar l'IVA ni congelar pensions

Un nou tipus impositiu del 35% en l'impost de Societats per les empreses amb beneficis que superin el milió d'euros anuals augmentaria els ingressos en 13.943 milions, equivalent a totes les retallades previstes

T. G.
1 min
AGÈNCIA TRIBUTÀRIA 
 Uns contribuents esperen complir amb els seus deures impositius el primer dia de la campanya de la renda de l'any passat.

BarcelonaLes mesures d'ajust que es demanen des d'Europa al govern espanyol per complir amb els nivells de dèficit es concentren en augmentar l'IVA, retallar el sou als funcionaris i congelar les pensions. Aquestes tres potes d'acció aportarien una recaptació de 14.000 milions d'euros anuals, segons argumenta el cos de Tècnics d'Hisenda agrupats l'Associació Gestha. Aquesta entitat ha emès un comunicat aquest divendres en el que destaca que una xifra molt similar d'ingressos es podria aconseguir només apujant la pressió fiscal a les grans empreses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amés, l'aplicació de les mesures exigides per Brussel·les redueix el consum intern, i l'increment de l'IVA perjudica comparativament més les famílies que les empreses. Gestha assegura que una via que aportaria fins i tot més ingressos passa per aplicar un nou tipus del 35% a l'impost de Societats. Aquesta mesura afectaria les grans empreses, les que generen més d'un milió d'euros en beneficis i 45 milions de facturació. Això permetria recaptar 13.943 milions, xifra pràcticament equivalent a l'anterior. Però els tècnics d'Hisenda van encara més enllà. Segons els seus càlculs, la creació d'una taxa de Transaccions Financeres (operacions actualment exemptes d'IVA) suposaria uns ingressos addicionals de 4.500 milions.

stats