Economia 07/08/2011

La borsa d'Israel s'enfonsa un 7% tot i tancar una estona per intentar amortir les pèrdues

La renda variable a Tel Aviv comença la setmana en diumenge, per això ha estat la primera que ha notat les conseqüències de la decisió d'Standard & Poor's

REDACCIÓ i EFE
1 min

Barcelona / JerusalemLa borsa de Tel Aviv ha tancat la sessió de diumenge amb unes pèrdues properes al 7%, motivades per la rebaixa de la qualificació del deute nord-americà per part de l'agència Standard & Poor's. Després d'obrir, el mercat borsari d'Israel ha decidit abaixar la jornada durant 45 minuts per intentar amortir les pèrdues que patia de bon matí. Quan ha reobert, els números vermells s'han mantingut fins al tancament de sessió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Atès que a Israel la setmana comença en diumenge, Tel Aviv ha estat la primera borsa on s'ha notat la reacció a la primera rebaixa del rating dels Estats Units de la història.

La reacció de la borsa d'Israel fa preveure que demà serà un dia complicat als mercats. Les primeres que notaran les conseqüències de la decisió d'Standard & Poor's seran les borses asiàtiques. A les nou del matí es produirà l'inici de sessió a Europa, i al migdia, la posada en marxa de Wall Street.

Per intentar amortir els efectes de la retallada de la nota del deute nord-americà, els països del G-7 i del G-20 mantenen durant la jornada d'avui diverses trobades i converses telefòniques per analitzar la situació i buscar solucions. L'activitat també és avui frenètica en el si dels bancs centrals.

stats