Economia 03/03/2012

Un miler d'afectats per productes bancaris de risc es manifesta a Barcelona

L'associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Aicec-Adicae) calcula que hi ha 300.000 afectats per les participacions preferents de diferents entitats

Efe
1 min

BarcelonaAl voltant d'un miler de persones afectades per productes bancaris de risc protesten aquest matí al centre de Barcelona en contra del que denominen com el "corralazo", ja que denuncien que uns 300.000 catalans tenen els seus estalvis bloquejats en productes com participacions preferents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La manifestació ha arrencat al passeig de Gràcia, a l'altura de la Borsa de Barcelona, i el seu destí és la plaça de Sant Jaume, davant la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Els manifestants, la majoria gent gran, porten pancartes amb lemes com "corralazo", "vam confiar en vosaltres i ara ens falleu" i crits de "banquers lladres, torneu-nos els milions. Segons la portaveu de la plataforma ciutadana Estafa-Banca, Montserrat Gil, a Catalunya hi ha 300.000 afectats d'un total de prop d'un milió d'espanyols que estarien en aquesta situació, els quals sumarien un total de productes bancaris de risc per valor d'uns 60.000 milions d'euros, xifra aquesta última calculada per l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Aicec-Adicae).

"A Catalunya hi ha unes 300.00 persones afectades per les participacions preferents, que són un producte tòxic que es va oferir a la gent, sobretot a persones grans, dient-los que eren un producte garantit", ha denunciat Gil.

Gil ha explicat que "ara hi ha algunes entitats bancàries que estan oferint convertir part del capital que està immobilitzat durant deu anys en accions en deute subordinat, però nosaltres no som ni inversors ni especuladors; volem els nostres diners".

La portaveu de la plataforma d'afectats ha assegurat que ja han aportat documentació al Defensor europeu del Poble, malgrat que "encara hi ha gent que no ho sap perquè no ha anat a retirar els seus diners, però això és un 'corralito'".

stats