declaració de la renda 2012
Economia 02/04/2013

Hisenda preveu retornar 10.665 milions als contribuents, un 4,5% menys que l'any passat

Aquest dimarts comença el termini per demanar l'esborrany de la declaració de la renda del 2012. Es presentaran 19,5 milions de declaracions, de les quals 4,1 milions seran amb resultat a ingressar amb un import total de 6.525 milions

Agències
2 min
El secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferré, i la directora general de l'Agència Tributària, Beatriz Viana, en roda de premsa a Madrid / ACN

BarcelonaAquest dimarts ha començat el termini per demanar i confirmar l'esborrany de la declaració de la renda del 2012. Hisenda preveu tornar 10.665 milions d'euros (un 4,56% menys que l'any passat) a 14,9 milions de contribuents (un 0,95% menys), segons ha anunciat avui el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre.

Hisenda calcula que enguany es presentaran 19,5 milions de declaracions, de les quals 4,1 milions seran amb resultat a ingressar amb un import total de 6.525 milions, un 3,21% més que l'any passat.

L'ús de la via telemàtica permetrà rebre les primeres devolucions el 4 d'abril i presentar la declaració amb el programa PADRE des del 24 d'abril.

Des d'avui estan a disposició dels contribuents més de 21 milions d'esborranys i dades fiscals.

L'atenció a les oficines de l'Agència Tributària començarà el 13 de maig i l'últim dia per presentar la declaració del 2012 serà l'1 de juliol.

Una de les principals novetats és l'ampliació de les condicions per presentar l'esborrany a un col·lectiu d'un milió i mig de contribuents. Així, enguany poden demanar l'esborrany els contribuents amb pèrdues derivades de fons d'inversió, els perceptors de subvencions no destinades a activitats econòmiques, els contribuents que tinguin fins a vuit immobles no arrendats, els titulars de valors públics amortitzats amb rendiment zero i els perceptors de rendiments de capital mobiliari i immobiliari procedents d'entitats en atribució de rendes.

Hisenda preveu que 15 milions de contribuents utilitzin el sistema REN0 per a l'obtenció ràpida de l'esborrany i les dades fiscals sense haver d'esperar a rebre'l per correu, i sense necessitat de comptar amb certificat electrònic.

L'Agència Tributària recomana revisar l'esborrany especialment en casos com immobles i les seves referències cadastrals, circumstàncies personals i familiars, aportacions a plans de pensions o quotes sindicals, percepcions per subvencions i deduccions com maternitat i inversió o lloguer en habitatge habitual.

En general, no estan obligats a declarar els contribuents amb rendes exclusivament procedents del treball fins a un import de 22.000 euros anuals.

Així mateix, aquesta campanya es manté l'obligació de declarar l'impost sobre patrimoni per als contribuents amb quota a ingressar i també per a aquells sense quota a ingressar però que tinguin béns i drets amb un valor superior als dos milions d'euros.

stats